Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Ψήφιζε και μη...Ερεύνα

 Πριν ξεκινήσω να γράφω αυτό το κείμενο θα ήθελα να πω,πως δε θέλω να φανω γραφική λόγω του ότι γράφω ένα κείμενο που αφορά στις εκλογές.Απλά πιστεύω πως η συγκυρία το επιβάλει κατά κάποιο τρόπο. Νομίζω ότι μας ξεπερνά και καλό θα ήταν μέσα από αυτό το κείμενο καθώς και μέσα από διάφορες συζητήσεις με τους γύρω μας να ζυμωθούμε, να ανοίξουμε διαύλους επικοινωνίας και να βγάλουμε τις παρωπίδες μας.
    Εκλογές λοιπόν...Για άλλους είναι μια διαδικασία τελείως ανούσια και μια διαδικασία μέσα από την οποία θεωρούν ότι δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτα( Με το κλασικό σε όλους μας επιχείρημα και οι 300 τα φάγανε ουστ κλπ κλπ,επιχείρημα δηλαδή με βάση και με κοινωνιολογικό υπόβαθρο σου λέει). Για άλλους είναι μια διαδικάσια ψηφοθηρίας ας πούμε που ποτέ δεν έφερε την αλλαγή. Βέβαια αυτή η κατηγορία ατόμων στοχεύει στην ουτοπία και θέλει να χτυπήσει το σύστημα '' από μέσα΄΄. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι οι οποίοι έχουν ασχοληθεί περαιτέρω με το άθλημα( Μάλλον είναι πιο έξυπνοι από τους υπόλοιπους,λες και είναι πολύ δύσκολο να ασχοληθείς λίγο με το τι συμβαίνει στη χώρα σου τέλοσπάντων ας κλείσω παρένθεση) είναι οι λεγόμενοι πολιτικοποιημένοι. Ναι υπάρχουν και αυτοί που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο(Αυτοί που κατά καιρούς τους λες αναρχοκομούνια, αριστερούς,μπάχαλους,αναρχικούς κλπ κλπ, η αλήθεια είναι ότι δεν γίνεται να είναι κάποιος όλα αυτά αποφάσισε ρε άνθρωπε πως θα αποκαλείς τον καθένα ή έστω διάβασε τι πρεσβέυει ο καθένας και μετά πες την άποψη σου). Α, ξέχασα υπάρχει και μία ακόμη κατηγορία είναι εκείνη η κατηγορία που αποτελείται από φερέφωνα του συστήματος και από άτομα τα οποία τόσα χρόνια ψήφιζαν και ενίσχυαν τον δικομματισμό.(Πολύ ενδιαφέρον, ονομάζονται και αυτοί πολιτικοποιημένοι σου λέει,το πως και το γιατί μη με ρωτάς θα σε γελάσω).
   Για να τα ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ας ξεκινήσουμε από την πρώτη κατηγορία. Φίλε Έλληνα, με το να μένεις αμέτοχος και παθητικός την εν λόγω συγκυρία νομίζω πως δεν βοηθάει καθόλου.Τόσα χρόνια ενίσχυες δικομματισμό και τώρα που έχεις φτάσει στο τέλμα και είναι αναγκαία η ψήφος σου τι κάνεις;;Λές απλά ότι δε σε αφορά και ότι όλοι τα φάγανε( Δηλαδή αυτοί που ψήφιζες τόσα χρόνια δεν τα έτρωγαν και θα τα φάνε τώρα κάποια μικρά κόμματα που θα κατέβουν). Και με τη λογική να το πάρεις είναι κάπου στα 16-18 κόμματα αν δεν κάνω λάθος που κατεβαίνουν και μπορείς να επιλέξεις.( Στο σημείο αυτό θέλω να εξαιρέσω από τα κόμματα τα χρυσά αυγά εεε χρυσή αυγή χίλια συγνώμη,καθότι δεν το θεωρώ καν κόμμα, δεν θεωρώ ότι στοχεύει στον άνθρωπο διότι δεν απαρτίζεται από ανθρώπους αλλά από γομάρια χωρίς κριτική σκέψη και άποψη και πίστεύω πως αν η Μελίνα Μερκούρη ζούσε η οποία ανέπτυξε το πολιτισμό δεν θα ήταν καθόλου περήφανη για αυτό το εγχείρημα άλλωστε είχε πει κάποτε για όποιους θυμούνται : Γεννήθηκα Ελληνίδα, θα πεθάνω Ελληνίδα. Ο κ. Παττακός γεννήθηκε φασίστας, θα πεθάνει φασίστας”.)Δεν θέλω να κάνω εκτενέστερη αναφορά σε αυτό γιατί δεν θέλω να δίνω αξία σε κάτι που κανονικά δεν έπρεπε να υφίσταται και παρόλα αυτά βλέπουμε πως έχει υποστηρικτές και μάλιστα φανατικούς(Ναζιστικοί χαιρετισμοί,ακραίες συμπεριφορές κλπ κλπ, τι μας περιμένει δε ξέρω και δε θέλω να φαντάζομαι φίλε αναγνώστη). Εδώ στη Γαλλία η lepen σάρωσε...Εδώ που είναι και Ελληναράδες και Πατριώτες τι θα γίνει δηλαδή;;
    Αντί λοιπόν να κάτσεις να ενημερωθείς,να ρωτήσεις,να ενδιαφερθείς,να μάθεις τι πρεσβεύει το κάθε κόμμα,τι λύσεις προτείνει και τι μπορεί να δώσει στην κοινωνία απλά λες πως δε σε αφορά. Δε μπορώ να σε καταλάβω. Σου παίρνουν τη ζωή και συ λες και ευχαριστώ.Anyway, το ίντερνετ πάντως το ραδιόφωνο και οι εφημερίδες είναι ένα καλό βήμα για να ενημερωθείς για τα κόμματα που κατεβαίνουν.( Δεν θα σου πω εγώ τι να ψηφίσεις, απλά σκέψου, ενεργοποιήσου,αποφάσισε,διεκδίκησε). Από εσένα από εμένα και από τον καθένα θα γίνει η αλλάγη να το θυμάσαι.
   Η δεύτερη κατηγορία τώρα αφορά εκείνους που στοχεύουν στην ουτοπία και θέλουν να χτυπήσουν το σύστημα( Οι λεγόμενοι αναρχικοί) τους οποίους πραγματικά εκτιμώ διότι παρόλο που δεν ψηφίζουν σου παραθέτουν ορθά επιχειρήματα για το λόγο που δεν ψηφίζουν( έχουν διαβάσει και έναν μπακούνιν ρε αδερφέ πως να το κάνουμε) μιλώντας με κάποιους από αυτούς βλέπω πως υπάρχει επικοινωνία και στη συνέχεια επεξεργασία πληροφοριών. Μπορεί να διαφωνώ αλλά τα επιχειρηματά τους έχουν μία βάση και δεν είνα σαν τα επιχειρήματα τύπου ΄΄ ειναι χαμένη υπόθεση οι εκλογές θα βγουν οι ίδιοι δε πάω΄΄.
    Όσο για την τρίτη κατηγορία τι να πω(μεγάλη συζήτηση). Όπως είπα και παραπάνω είναι οι πολιτικοποιημένοι!( Το συνοθήλευμα που ανέφερα παραπάνω,το μπουλούκι από αναρχικούςαριστερουςκομουνιστεςμπαχαλουςαριστεριστες ντε που τους αποκαλούν έτσι κατά καιρούς με το έτσι θέλω χωρίς να ισχύει απαραίτητα αλλά που να βρεις το δίκιο σου ) δηλαδή άτομα ουσιαστικά με η χωρίς ταμπέλα που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, που έχουν έναν α'τρόπο σκέψης, που μπορεί να διαφωνούν μαζί σου αλλά δε παύουν να σου παραθέτουν τα επιχειρήματα τους και που σε ενεργοποιούν και σε βάζουν σε μία διαδικάσια επεξεργασίας πληροφοριών και δεδομένων.( Προσοχή προσοχή άλλο πολιτικοποιημένος και άλλο κομματοποιημένος μη τα συγχέεις δεν κάνει. Για περισσότερες πληροφορίες ανέτρεξε στο google θα βοηθηθείς).
     Τώρα όσον αφορά την τρίτη κατηγορία και χειρότερη  αφορά εκείνους που τόσα χρόνια ενίσχυαν τον δικομματισμό(στο σημείο αυτό έχω να τονίσω ότι όλοι κάνουμε λάθη,αλλά δε σημαίνει ότι τα λάθη συγχωρούνται κίολας μη δουλευόμαστε και μεταξύ μας,ας κλείσω πάλι παρένθεση ). Και όχι μόνο τον ενίσχυαν αλλά σκοπέυουν ξάνα να τον ενισχύσουν. Μπένυ 18%  Σαμαράς 20% (και τα χρυσα αυγά 5 Plus);;;; Whyyyy?? Ρε Φίλε Έλληνα, ρε φίλε Έλληνα υποτίθεται ότι βγήκες στο δρόμο και διαδήλωσες( Αφού έπρεπε να πέσεις σε τέμα πρώτα) φώναξες,έφαγες τα χημικά στη μάπα, βλέπεις ότι σου παίρνουν τη ζωή ότι σου κλέβουν το μέλλον και το κυριότερο την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ σου.Και συ θα πας να ψηφίσεις ποιούς:;; Σαμαρά και Μπένυ που σε δουλεύουν θρασύτατα μέσα στα μούτρα σου  ή τα χρυσά αυγά που μόνο τα τανκς δε θα κατεβάσουν και παίζει να επιβάλουν και ΄΄χούντα΄΄.( Ναι θα μου πεις οτι είναι μικρά ποσοστά σε σχέση με άλλες φορές αλλά δεν παύουν να είναι ποσοστά και ειδικά την συγκεκριμένη συγκυρία δεν θα έπρεπε καν να γίνεται λόγος για την ψήφιση των παραπάνω)
    Το νου σου λοιπον...Η αυτοί ή εμείς...Μας κλέβουν το μέλλον,να τους κάνουμε παρελθόν.
    Ξέρω ότι μπορεί να μη με διαβάσεις ποτέ,ξέρω ότι και να με διαβάσεις δε θα σου αλλάξω γνώμη τόσο εύκολα ξέρω όμως ότι ίσως επεξεργαστείς αυτό το κείμενο και μοιραστείς κάποιες σκέψεις σου μαζί μου. Εσύ είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης και μόνο εσύ μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο,κανείς άλλος να το θυμάσαι.


Υγ: ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ,ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου