Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ανθρώπινες σχέσεις σημειώσατε Χ

Ποτέ δε μπόρεσα να κατανοήσω τους ανθρώπους.Να τον τρόπο που λειτουργούν,που κινούνται, που συμπεριφέρονται. Πάντα όμως μου άρεσε να εξερευνώ και να παρατηρώ την στάση του σώματος τους, χειρονομίες που κάνουν με τα χέρια τους καθώς και διάφορα νέβματα τους. Έιναι αυτή η ανεξίγητη αύρα που σου βγάζει το κάθε άτομο και σε εξιτάρει να την ακολουθήσεις.
   Μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας συνειδητοποίησα πως η μέθοδος αυτή της παρατήρησης ωστόσο δε με  βοήθησε στον βαθμό που θα ήθελα ώστε να κατανοήσω τους ανθρώπους και κυρίως τις διαπροσωπικές σχέσεις. Τι εννοώ με αυτό; Όλοι γνωρίζουμε ότι με τον όρο διαπροσωπικές σχέσεις αναφερόμαστε στον σεβασμό, στην αλληλοκατανόηση, στην εκτίμηση, στην εμπιστοσύνη, στην αγάπη και σε όλα τα συναφή( Που αποφεύγω να τα αναφέρω γιατί θα πλατιάσω και δεν το θέλω). Με τον καιρό κατάλαβα όμως ότι σε πολλές διαπροσωπικές σχέσεις υπερισχύει αυτό το αίσθημα του ΕΓΩ( κοινώς εγωισμός), η έλλειψη εμπιστοσύνης, κατανόησης καθώς και ο φόβος( Κύριο όνομα των θλίψεων,τα χε πει και η Δημουλά). Αυτό συμβαίνει γιατί ίσως φταίει η κοινωνία στην οποία ζούμε και μας θέλει απρόσιτους; Ίσως φταίει που είναι ανάδρομος ο Ερμής; Ισως...Ίσως.....Ίσως....
    Πότε δεν μπόρεσα να καταλάβω τους ανθρώπους που δεν διεκδικούν αυτό που θέλουν, που δεν αφήνουν ελεύθερο τον εαυτό τους να ζήσει, να νιώσει την επιτύχια καθώς και την αποτυχία.
    Δεν μπορώ να αντιληφθώ και να συνειδητοποιήσω ότι εν έτη 2012 η δοτικότητα καθώς και η εκδήλωση συναισθημάτων τείνει να μετατραπεί σε κάτι αρνητικό.( Εδώ κολλάει και το: Ο καλός καλό δε βλέπει). Θα μου πείτε γιατί συμβαίνει αυτό...
     Είναι που έχoυμε μπερδέψει λίγο την σημασία των λέξεων. Δοτικότητα ας πούμε σημαίνει πως θέλω να δώσω πράγματα αλλά θέλω και να λάβω. Έτσι άλλωστε δημιουργούνται και οι διαπροσωπικές σχέσεις.  Σήμερα η λέξη δοτικότητα θεωρώ πως έχει παρερμηνευτεί λίγο και τείνει να σημαίνει Μαλθακός.( Προσπάθησα να το πω εξευγενισμένα).
    Δίνεις.δίνεις,δίνεις και στο τέλος κατα κάποιο τρόπο έχεις αδειάσει απο συναισθήματα γιατί εσύ δεν έχεις λάβει τίποτα. Και όταν αδειάσεις, τι; Δεν πρέπει ο/η σύντροφος σου-φίλος/η σου να σου δώσει χώρο και χρόνο ώστε να επεξεργαστείς δεδομένα και πληροφορίες ώστε να μπορέσεις μετέπειτα  να δεις ποιά τελικά είναι τα συναισθήματα σου και τι θα πράξεις στη συνέχεια. Δυστυχώς δεν γίνεται πάντα έτσι. Είτε θα σου επιρίψουν ευθύνες ότι ίσως εσύ δεν έκανες κάτι καλά ή θα σου πετάξουν με ευκολία το μπαλάκι γιατί αυτό είναι και το πλέον απλό τη σήμερον ημέρα.
     Τελοσπάντων, το κείμενο αυτό γράφτηκε λόγω διάφορων καταστάσεων που ίσως να έχω βιώσει εγώ, φίλοι, γνωστοί ακόμα και άτομα που δεν γνωρίζω και που δε θα γνωρίσω ίσως και ποτέ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι καταστάσεις αυτές δεν έχουν ερμηνευτεί μέχρι στιγμής και δεν νομίζω να ερμηνευτούν ποτέ. Για αυτό ως Network(Πως λέμε homework ένα πράγμα) ας  προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε γιατί δεν αφηνόμαστε πλέον όπως παλαιότερα; Τι μας εμποδίζει στο να το κάνουμε; Τι μας φοβίζει; Γιατί βάζουμε μέτρο στα συναισθήματα μας και Τελικά...Αξίζει να υπάρχουμε για ένα όνειρο και ας είναι η φωτιά τους να μας κάψει...(Πολλά ερωτήματα που δίνουν τροφή για διαδυκτιακή συζήτηση και ζύμωση)

Υ.Γ.: «Αγάπα τον πλησίον σου» καταρχήν σημαίνει: «Άφησε τον πλησίον σου στην ησυχία του». Και ακριβώς αυτή η λεπτομέρεια της αρετής συνδέεται με τις μεγαλύτερες δυσκολίες.Νίτσε

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ Τ.

Καλό ξημέρωμα no 2.

4 σχόλια:

  1. εσύ Εφάκι δεν πρόκειται να αδειάσεις ποτέ από συναισθήματα γιατί αυτό είναι στο DNA ΣΟΥ.
    ΕΞΑΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΑ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΆΛΛΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΠΕΙΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΈΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΈΧΕΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΌΤΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ. Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβαζοντας το κειμενο διαπιστωσα πως πολλοι απο μας (εγω σιγουρα) βλεπουμε τις σκεψεις μας να αποτυπωνονται μια προς μια!το θεμα των σχεσεων στις μερες μας εχει γινει πολυ πιο πολυπλοκο απ'οτι θα επρεπε να ειναι!αφηνουμε το συναισθημα κ βαζουμε μπροστα τον εγωισμο κ τον φοβο να μην πληγωθουμε!ΛΑΘΟΣ Δυστυχως η μαγεια σε μια σχεση ειτε φιλικη ειτε ερωτικη με αυτον τον τροπο χανεται!Γιατι το ομορφο ειναι το αυθορμητο κ αυτο που πηγαζει απο την καρδια!!!Αλλος δινεται περισσοτερο κ αλλος λιγοτερο ,το θεμα ειναι ο τροπος κ ο χρονος που γινεται!Οπως κ αν ειναι η απογοητευση δεν πρεπει να εχει χωρο στη ζωη μας (τουλαχιστον για μεγαλο χρονικο διαστημα)!Ειμαστε εδω κ περιμενουμε την επομενη περιπετεια!Γιατι καθε σχεση ειναι μια μικρη περιπετεια!Και ειμαστε μαζι εφη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφέστατα!!Άλλωστε η ζωή είναι ένα ταξίδι και μια περιπέτεια με μας επιβάτες και πρέπει να την δεχόμαστε με τα καλά και τα άσχημα της!!:)

      Διαγραφή