Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Πέφτει η αυλαία σήμερα για το φεστιβάλ των Hippes στα Μάταλα

Τα παιδιά των λουλουδιών συναντληθηκαν και πάλι σε μια μεγάλη γιορτή που διοργανώθηκε στην Κρήτη. Πρόκειται για το Matala Festival που  διεξήχθει από τις 11 έως τις 13 Ιουνίου. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν πάνω από πενήντα καλλιτέχνες. Στο πλαίσιό του, υπήρξαν εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, graffiti art, εκθέσεις δίσκων βινυλίου της περιόδου 60 και 70, παρέλαση αυτοκινήτων Hippie Style, και πολλές εκπλήξεις. Τα Μάταλα έχουν γεμίσει από σήματα ειρήνης και οικολογικά μηνύματα. Το φεστιβάλ ήταν μια ιδέα του Γερμανού συγγραφέα, Arn Strohmeyer, που  η αγάπη του για την Κρήτη τον οδήγησε στη δημιουργία ενός λευκώματος με το όνομα «The Myth of Matala». Μέσα σε αυτό αναλύει 12 ιστορίες πρώην hippies που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά από τους ίδιους στα Μάταλα στις 11 Ιουνίου. 
Με αφορμή αυτή τη γιορτή των hippies, ας θυμηθούμε το φεστιβάλ-σύμβολο της δεκαετίας του 60 που παραμένει αξεπέραστο, όχι μόνο για όσους ήταν εκεί, αλλά και για όλους όσους αγαπούν τη ροκ μουσική. 
Στις 15 Αυγούστου 1969 ξεκίνησε το μεγαλύτερο φεστιβάλ όλων των εποχών, το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής, η γιορτή της μουσικής, της αγάπης και της ειρήνης: το Woodstock. Το όνομά του απέκτησε μυθικές διαστάσεις όχι μόνο γιατί συγκέντρωσε τους μεγαλύτερους rock stars εκείνης της εποχής στην ίδια σκηνή, αλλά κυρίως γιατί τα άτομα που βρέθηκαν εκεί μοιράζονταν το κοινό όραμα της προσωπικής ελευθερίας, της παγκόσμιας ειρήνης και της ανιδιοτελούς αγάπης.
Όλα ξεκίνησαν από μια ιδέα των John Roberts και Joel Rosenman, οι οποίοι θέλησαν να μεγαλώσουν τις ήδη τεράστιες περιουσίες τους. Όμως το Woodstock Music And Art Fair εξελίχθηκε σε μια ελεύθερη συναυλία που τελικά οι διοργανωτές της δεν έβγαλαν σχεδόν καθόλου χρήματα. Αν και, αρχικά, υπήρχε μεγάλη ανησυχία για το αν θα γίνει το φεστιβάλ γιατί σχεδόν τίποτα δεν ήταν έτοιμο, τελικά, το πρωί της 15ης Αυγούστου βρίσκονταν όλα στη θέση τους. Μοναδικό εμπόδιο σε όλο το τριήμερο στάθηκε η βροχή, η οποία έπεφτε συνεχώς, αλλά δεν πτόησε καθόλου τους 500.000 hippies που είχαν ήδη συγκεντρωθεί και απολάμβαναν αυτή τη μαγική, ανεπανάληπτη μουσική συνάντηση.
Οι καλλιτέχνες που ανέβηκαν στην σκηνή του Woodstock ήταν μερικοί από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της μουσικής.
Ο Richie Havens ήταν αυτός που άνοιξε το τριήμερο, ερμηνεύοντας το Freedom. Αργότερα ανέβηκε στην σκηνή ο Ravi Shankar, ο κυριότερος εκπρόσωπος της Ινδικής μουσικής στη Δύση. Την επόμενη μέρα εμφανίστηκε ο Santana με τη μπάντα του, η Janis Joplin με τους Kozmic Blues Band και οι θρυλικοί The Who, που κατά την διάρκεια της εμφάνισης τους, όρμησε στη σκηνή ο ακτιβιστής Abbie Hoffman, άρπαξε το μικρόφωνο από τον τραγουδιστή και μιλούσε στον κόσμο. Τον σταμάτησε όμως, πολύ γρήγορα ο κιθαρίστας του γκρουπ, Pete Townshend, που τον χτύπησε με τη κιθάρα του και τον κατέβασε από την σκηνή. Η Τρίτη μέρα ξεκίνησε μουσικά με τους Jefferson Airplane. Την σκυτάλη πήρε ο Joe Cocker, ο οποίος εντυπωσίασε με την ερμηνεία του στο τραγούδι των Beatles «With a Little Help from My Friends». Ακολούθησαν οι Sha-Na-Na και φυσικά ο αξεπέραστος Jimi Hendrix, με την εμφάνιση του οποίου, το πρωί της 18ης Αυγούστου τελείωσε το Woodstock.
   
Το φεστιβάλ του Woodstock δίνει σε όλους μας ένα μήνυμα ελπίδας ότι μπορούμε όλοι μαζί να περάσουμε ένα ειρηνικό τριήμερο αφήνοντας την αγάπη μας για την καλή μουσική να μας ενώσει. 

3days:Peace and music :)
  

Πηγή:http://fairy-artsoul.blogspot.com/2011/06/hippies.html








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου